Start Produkter Tjänster Nyheter Våra agenturer och samarbetspartners Bilder Våra policies Information Utskick Utställningar mm. International

Våra agenturer och samarbetspartners


 

Våra agenturer        Våra samarbetspartners        Intressanta länkar

Våra agenturer:

Produkter från dessa tillverkare importerar vi själva till Sverige och är därmed utsedda till tillverkarens representant i Sverige, samt i vissa fall även i Norge, Danmark och Finland.

AMPLIVOX är ett Brittiskt företag som bl.a. tillverkar en handhållen tympanometer men även olika modeller av audiometrar.
Auditdata marknadsför det hörseldatabasprogram som används på i stort sett alla audionommottagningar på svenska sjukhus idag, AuditBase. Nu har man gått ett steg längre och lanserar ett nytt koncept, PRIMUS, som inkluderar audiometer och mätbox för hörapparat. Allt detta fungerar naturligtvis tillsammans med AuditBase och NOAH, och med en leverantör av ett komplett system kan man säkerställa att de ingående komponenterna verkligen är kompatibla och kan kommunicera med varandra.

Entermed är ett holländskt företag som bl.a. säljer unitar för undersökningsrum, endoskop, pannlampor mm. Vi har i mars 2014 fått förmånen att representera dem i Sverige
FRYE tillverkar hörapparatanalysatorer och IF-mätare under namnet Fonix. Dessa produkter kan vi leverera till kunder i Sverige, Danmark, Finland och Norge.
Grason & Associates är ett företag som tillverkar gummikuddar som uppfyller standardens krav till TDH-39/49/50 hörtelefoner och kuffar, eller proppar, till tympanometrar och OAE som passar till flertalet apparater på marknaden.
MAICO tillverkar audiometrar, från screeningaudiometrar till kliniska audiometrar och ABR. Vidare tillverkar man tympanometrar, såväl screening som diagnostiska/kliniska modeller, samt OAE utrustning. Entomed MedTech AB är idag återförsäljare för Maico's screeningprodukter. De kliniska utrustningarna marknadsförs sedan 2013-01-01 av Oticon.
Mediq Suomi Oy tillverkar den populära Sinuscan 201, ultraljudsscannern som underlättar sinuitdiagnosen.
Sibelmed har audiometrar, spirometrar, rhinomanometrar och hörselburar i sitt sortiment. Man har även ett stort sortiment av munstycken till spirometrar som passar till flertalet av marknadens olika fabrikat och modeller, samt örontrattar till otoskop som också passar till ett stort antal modeller.
E-A-R Auditory Systems, som är ett dotterbolag till 3M, levererar E-A-RTONE hörtelefoner som man sätter direkt i hörselgången. Dessa ger en mycket god dämpning av bakgrundsljud vid hörseltester och motverkar dessutom problem med sammanfallande hörselgångar. Dessutom får man en mycket god hörtelefonhygien eftersom man använder engångsproppar, som eliminerar risken för överföring av smitta.
Vivosonic är en Kanadensisk tillverkare av BRA och OAE utrustningar. Deras förförstärkardel är batteridriven och därmed helt isolerad från elnätet eftersom mätningarna överförs trådlöst till huvudenheten. Vidare kan man oftast genomföra mätningarna utan att behöva sedera barnen, vilket är en stor fördel. Dessa utrustningar kan vi leverera till kunder i Sverige, Danmark och Finland.
   
Våra samarbetspartners:

Produkter från Entomed säljer vi som återförsäljare för vårt svenska systerbolag.

ENTOMED är en svensk tillverkare av audiometriutrustning med inriktning på hörselscreening. Entomed innehar även olika agenturer för den nordiska marknaden.

Från och med 2013-03-01 ingår vi i Entomed-gruppen, och är Entomeds service- och supportbolag. All service som sänds in till Entomed kommer att hanteras i, och faktureras från, Entomed MedTech AB. Vi kommer naturligtvis även fortsättningsvis att leverera audiometrar från vårt systerbolag Entomed.

Welch Allyn tillverkar bl.a. otoskop, och ett sinnrikt öronspolsystem som på ett effektivt sätt spolar bort öronvax. Dessa produkter har vi fått möjligheten att sälja som återförsäljare för deras svenska huvuddistributör.
   
   
Intressanta länkar:

LESSMORE

är en organisation för företag som vill spara pengar genom att Lessmore förhandlar fram rabatter som även småföretag kan utnyttja, ofta i samma dignitet som storföretagens rabatter. Genom ett medlemskap här kan man åtnjuta rabatter på produkter som t.ex. bensin/diesel, transporter, kontorsvaror, elektronik, bläckpatroner och tonerkassetter, Taxi, flygresor och mycket annat. Klicka på loggan till vänster och bli medlem du också.

   

STAF

Svensk Teknisk Audiologisk Förening är en förening som organiserar Tekniska Audiologer och andra personer verksamma inom Teknisk Audiologi i Sverige.

 

   
   
   
Senast ändrad: 02 juli 2014