Start Uppåt Tjänster Nyheter Våra agenturer och samarbetspartners Bilder Våra policies Information Utskick Utställningar mm. International

Hörapparatanalysatorer


 

Frye har meddelat att man nu upphör med uppgraderingar och annan support till Fonix 6500. Den har tillverkats sedan 1986 och produktionen upphörde för 5 år sedan. Produktionen av Fonix 7000 upphörde 1 december 2010, och kommer att supportas i 5 år framåt.

Entomed MedTech AB är distributör för FRYE/FONIX produkter i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

FONIX 8000

Detta är en vidareutveckling av Fonix 7000, där man lagt till möjligheten att mäta hörapparatens riktningskaraktäristik med den unika Polar Plot ljudkammaren.

Den kan även levereras med en enklare ljudkammare, utan riktningskänslighetsmätning.

Real-Ear mätningar har nu lanserats och kan fås med en alternativt två probemikrofoner.

Det finns en DVD om Fonix 8000. Om du önskar kan vi skicka en kopia av den. Anmäl ditt intresse via länken till höger.

Ladda ner broschyr som PDF

Kontakta oss för mer information om FONIX 8000

FP 35

Detta är en mycket prisvärd testutrustning för bl.a. verifiering av hörapparatens funktion, distorsion och andra viktiga parametrar. Man kan använda sig av Live Speech stimuli eller förinspelade stimuli. Den kan även förses med funktion för göra Real-Ear mätningar och därmed få en ännu bättre anpassning av hörapparaten eftersom man då mäter signalen direkt i patientens hörselgång och kan få med en kompensation för olika stora hörselgångar.

FP 35 kan nu också kompletteras med en audiometerfunktion där man kan mäta hörtrösklar mellan 10 och 110 dB på frekvenserna 250-8000 Hz. Man använder ER3A hörtelefoner och om man även har Real Ear installerat kan man enkelt skapa RECD (Real Ear to Coupler Difference) och REDD (Real Ear to Dial Difference) information. Denna information kan vara till stor hjälp vid hörapparatanpassning hos barn och andra med hörselnedsättningar.

Ladda ner broschyr som PDF

Ladda ner optioner som PDF

HEARLab

Speciellt framtagen för att kunna kontrollera att en hörapparat hjälper patienter som inte kan medverka vid utprovningen, t.ex. små barn som ännu inte har något utvecklat språk. Man utgår från Cortikala svar vilket gör att utrustningen fungerar utmärkt även med digitala hörapparater som ofta har en signalfördröjning på flera millisekunder, vilket gör en traditionell ABR oanvändbar. Man kan även använda ett talliknande stimuli vilket inte riskerar att överstyra förstärkarkretsarna på samma sätt som ABR-klicken kan göra. Det gör dessutom att hörapparaten arbetar under mer verklighetstrogna förhållanden under testen.

Vi har en del information på CD/DVD som vi kan skicka om du har intresse av att läsa lite mer om HEARLab.

Ladda ner broschyr som PDF

Kontakta oss för mer information om HEARLab

E-A-RTEMP

Detta är en enkel tillfällig lösning för den nya hörapparatanvändaren så att man kan komma igång med sin hörapparat innan insatsen har hunnit bli färdig. Förpackning med 25 st. Passar alla BTE-apparater.

 
     
Senast ändrad: 02 juli 2014